Životopis -Zac Efron

26. prosince 2008 v 13:46 | Misulka:-*



Zachary David Alexander Efron

Zac Efron se narodil 18. října 1987 v Sant Luis Obispo v Kalifornii a později se s rodiči přestěhoval do Arroyo Grade v Kalifornii. Jeho otec, David Efron pracuje jako inženýr v elektrárně. Jeho matka, Starla Baskett pracuje jako sekretářka ve stejné elektrárně jako jeho otec. Zac si prožil krásné a spokojené dětství. Když mu bylo 11 let jeho rodiče si všimli jeho schopností ve zpěvu a tak Zac začal brát lekce zpěvu a poprvé si zahrál v muzikálu: Gypsy. Dostal role v hrách Peter Pan, The Music Man, Mame, Little Shop of Horrors.
Na střední škole začal navštěvovavt dramatický kroužek, kde si jeho potenciálu všimla učitelka dramatických umění a kontaktovala své přátele z televize. Díky tomu se Zac objevil v několika drobných televizních rolích. Vidět jsme ho mohli v seriálech Ten, kdo tě chrání, Kriminálka Miami, Firefly, Námořní vyšetřovací služba, Kalifornské léto a v dalších. V roce 2004 byl nominován na cenu Young Artist Award za roli Stevena Morgana ve filmu Miracle Run.
V roce 2006 dostal Zac příležitost zahrát si jednu z hlavních rolí v megahitu Muzikál ze střední (High School Musical). Jen v americe ho vidělo přes 38 miliónů diváků. V srpnu 2006 dostal spolu s Vanessou Anne Hudgents ocenění Teen Choice Award. Krátce po muzikálu ze střední debutoval v americké hitparádě se dvěma písněma Get'cha Head in the Game a Breaking Free (duet s Vanessou Anne Hudgens)
V roce 2007 si zahrál v Muzikálu ze střední 2 a ve velkorozpočtovém muzikálu Hairspray, kde hrál v roli Linka Larkina. V roce 2008 ho čeká ještě natáčení Muzikálu ze střední 3 a 17 Again. Na rok 2009 je ještě plánována role ve Footloose.

Filmografie

RokFilm / SeriálRole
2002Fireflymladý Simon Tam
2003Melinda's WorldStuart Wassner
2003The GuardianLuke Tomello
2003ERBobby Neville
2003The Big Wide World of Carl LeamkePete Leamke
2004Miracle RunSteven Morgan
2004Room Raidershrál sám sebe
2004Triple PlayHarry Fuller
2005SummerlandCameron Bale
2005Kriminálka MiamiSeth Dawson
2005The ReplacementsDavey Hunkerhoff
2006Heistposlíček
2006The Suite Life of Zack & CodyTrevor
2006Muzikál ze středníTroy Bolton
2006NCISDanny
2006The Derby StallionPatrick McCardle
2007Punk'dhrál sám sebe
2007HairsprayLink Larkin
2007Muzikál ze střední 2Troy Bolton
200817 AgainMike O'Donnell
2008Me and Orson WellesRichard Samuels
2008Muzikál ze střední 3Troy Bolton
2009FootlooseRen McCormick



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama